Huren bij Divorce Housing

Het huisvesting probleem rondom stellen die te maken hebben met een scheiding of relatiebreuk is van grote omvang en zal in de toekomst alleen maar toenemen. De economische crisis van de afgelopen jaren heeft hier nog een extra schepje bovenop gedaan.

Wat is de aanleiding van deze huisvesting problematiek;

  • Stellen hebben een woning in gezamenlijk bezit (koop of huur) waardoor vrije sector huur onbetaalbaar is en dus geen oplossing kan bieden, in verband met hoge- en dubbele maandlasten;
  • Het huren van een sociale huurwoning is problematisch door de enorme wachtlijsten (de meerderheid heeft zich nooit ingeschreven) en veel gemeenten geven specifiek voor gescheiden mensen geen urgentieverklaring meer af. Daarnaast moet men sowieso voldoen aan de bekende inkomensgrens;
  • Onderdak bij vrienden en familie is vaak een tijdelijke oplossing. Elk mens heeft behoefte aan privacy en een eigen plek waardoor logeren bij familie en vrienden niet wenselijk is voor een langere periode.

Divorce Housing is er voor deze mensen die te maken hebben met een scheiding of een relatiebreuk en haastig op zoek zijn naar betaalbaar, tijdelijk onderdak.
Wij bieden woonruimte aan, gestoffeerd en gemeubileerd, vanaf € 350,- per maand (exclusief). Aan alles is gedacht, alle primaire voorzieningen zijn aanwezig om te kunnen slapen, douchen, koken, wassen/drogen etc.

cheering woman open arms to sunrise
Werkwijze Divorce Housing
Zodra de overeenkomst is gesloten en de gevraagde gegevens zijn ontvangen en gecheckt, wordt de huurovereenkomst opgesteld en ter goedkeuring aan partijen aangeboden. De door beide partijen akkoord bevonden concept overeenkomst wordt vervolgens door beide partijen ondertekend. Voor huurder wordt een factuur opgesteld voor de eerste betaling, welke bestaat uit de huur van de eerste periode en de waarborgsom (één maand huur).

Tijdens de sleuteloverdracht vindt een inspectie plaats in het gehuurde en worden de bevindingen opgenomen in het inspectierapport. Hierin staat de toestand van het gehuurde omschreven op dat moment, de meterstanden worden genoteerd en eventuele nadere afspraken tussen partijen. Na de sleuteloverdracht is de verhuur een feit. Natuurlijk zal Divorce Housing u met raad en daad bijstaan wanneer dit gewenst is.

Tijdelijke verhuur
Bij Divorce Housing werken wij samen met beleggers die verschillende doeleinden hebben met hun eigendommen, en daarom biedt Divorce Housing alleen tijdelijke huisvesting aan. De tijdsduur van de overeenkomst is dus per woonruimte verschillend.

Ben jij op zoek naar tijdelijke woonruimte en geïnteresseerd? Schrijf je dan in via bovenstaande link!
Bij aanmelding nemen wij telefonisch contact met je op en gaan wij op zoek naar tijdelijke woonruimte voor jou. Wanneer wij tijdelijke woonruimte hebben gevonden zal er een bezichtiging plaatsvinden zodat jij kan bepalen of de woonruimte geschikt is. Bij wederzijds akkoord kan het contract worden ondertekend.

Extra services
Naast het aanbieden van tijdelijk gemeubileerde en gestoffeerde woonruimte biedt Divorce Housing ook extra services aan. Deze services zorgen voor extra ondersteuning in deze lastige periode.
Al deze services vallen niet binnen de huursom en worden dus als extra kosten in rekening gebracht. Per situatie verschilt de intensiviteit van hulp waardoor wij op de website geen prijzen kunnen communiceren. Bij een vrijblijvend intakegesprek worden de daadwerkelijke kosten inzichtelijk gemaakt. Uiteraard is het mogelijk om de verschillende services met elkaar te combineren.

123